KURACIA BÁBOVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia-okolo1kg, soľ+korenie, vegeta, 5 vajec, strúhaný syr 20dkg, salám- asi 5 cm hrubé koliesko priemeru 5 cm, 1 špekačka, pažítka, petržlenová vňať, zopár tenkých plátkov slaniny, 1/2 klobásy, papier na pečenie, olej.

POSTUP PŘÍPRAVY

Dno bábovkovej formy vystelieme papierom na peč. \r\nKuracie prsia, ak sú hrubé prekrojíme, posolíme a okoreníme, POZOR neklepeme ako ryzky! trošičku potrieme olejom. Poukladáme ich do formy. Do vzniknutej priehlbiny dáme pokrájaný salám a špekačku na pásiky, klobásu na tenké kolieska, slaninu, na to vylejeme rozmiešané vajíčka s nahrubšie postrúhaným syrom, petrž. vňaťou, pažítkou a troškou vegety. Zo zbytkov urobíme ďalšiu vrstvu, (teda ak nejaké ostali). Pečieme asi tak 3/4 hodinku pri 220°C, s tým, že ak treba vrch zakryjeme alobalom.\r\nPodávame s opekanými zemiakmi, ryžou...a kapustovým šalátikom s mrkvou.