Kuracia živánska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g kuracích pŕs, 200g slaniny, 2 nožičky dobrej klobásy, 2 papriky, 3 veľké cibule, malá hrsť kyslej kapusty (ale nemusí byť, pôvodne tam nejde)***na marinádu***pol č.l.čierneho mletého korenia, 1 čl kari korenia, 1čl soli, 2čl mletej červenej papriky, 100ml oleja, 1čl medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso pokrájame na stredne väčšie kocky a najlepšie na noc naložíme do marinády. Klobásu a cibuľu pokrájame na kolieska, slaninu a papriku na kocky, potom všetko pridáme k marinovanému mäsu, zamiešame a dáme na plech, ktorý vyložíme alobalom. Dobre zabalíme a pečieme na cca 200°C asi hodinu. Pred koncom alobal zvrchu otvoríme a 10 minút zvrchu zapečieme. JE VÝBORNÁ!!!!

mäsko v marináde...ja som ju naložila ráno do marinády a pred obedom piekla, zmyslela som si ju robiť neskoro, ale nevadilo to, samozrejme bude lepšie dať marinovať mäsko večer pred pečením.
cibuľu a klobásku na kolieska (mala som gombaseckú), slaninu, papriku, môžte dať jednu červenú a jednu zelenú alebo žltú pre pekné farby, pokrájame na väčšie kocky
všetko zmiešame, ja som mala mäsa menej, tak som dala viac slaninky a pridala som trošku kyslej kapusty, čo mi zostala, nie veľa, mala som jej asi tak 100g, inak ju tam obyčajne nedávam, ale bolo to s ňou iné a veľmi mňam, tým že jej nebolo veľa, tak svojou chuťou neprerážala, ale pekne všetko dopĺňala
po trištvrte hodinky pečenia alobal otvoríme a na pár minút dáme zapiecť, pozor, lebo cibuľa sa ľúbi pripáliť
je fakt vynikajúca! podávame s chlebom
Dobrú chuť!!!