Margot tvarohová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajíčka, 150g práš.cukor, 150g hl.múka, 1/2 PDP, 1 vanil. cukor,. 2 lyžice kakao, 0,75 dcl olej, 0,75dcl voda Plnka I. : 250g jemný tvaroh, 1 pomazánkové neochutené maslo/ napr.Bánovecká nátierka/, stužovať šlahačky, 1/2litra mlieko, 3 PL kryšt.cukor, 1 vanil. cukor, 1 zlatý klas, 1 Martot čokoláda Plnka II: 1 prášková šľahačka, l stužovať šlahačky, 150ml mlieka Na vrch: Margot čokoláda alebo várová čokoláda Ešte budeme potrebovať: vaječný likér

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: žĺtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom /trošku si odložíme do snehu/, postupne zašľaháme olej a vodu. Vyšľaháme sneh a zašlaháme doň zvyšný cukor. Pridáme preosiatu múku s PDP a kakaom. Upečieme v tortovej forme vyloženej PNP alebo vymazanej tukom a vysypanej múkou. /na 180 stupňov cca 10 min. - záleží od rúry - odskúšame páratkom/
Plnka: Uvaríme puding z mlieka, zlatého klasu, kryšt. a vanilkového cukru. Necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo vymiešame s tvarohom. Postupne zašlaháme vychladnutý puding a nakoniec stužovať šlahačky. Čokoládu Margot nahrubo nastrúhame a zamiešame do plnky.
Vychladnutý korpus polejeme vaječným koňakom a natrieme plnku. Plnkou potrieme aj boky torty.
Plnka II.: práškovú šlahačku a stužovať vysypeme do mlieka a vyšlaháme. Natrieme na plnku I.
Vrch torty a boky posypeme strúhanou čokoládou.