Vegetariánska paradajková fazuľa s mrkvou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
250 g suchej fazule alebo 1 konzerva fazule v náleve - 200 g mrkvy (asi 3 kúsky) - 1 cibuľa - 1 stredne veľký paradajkový pretlak - 2 ks bobkový list - rasca - korenie, soľ - olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Zdravý obed pre maminy na materskej - môj chlap by nad tým akurát tak ohrnul nos, lebo nie je tam ani stopa po mäse. Zato je to veľmi zdravé a chutné.
|
Ingredience - viď vyššie. Ak použijete suchú fazuľu, treba ju namočiť deň predtým aspoň na 12 hodín a uvariť v slanej vode. Konzervovaná je len alternatívou pre lenivých, ale samozrejme, menej zdravou. |
|
1. Cibuľu pokrájame nadrobno, osmahneme do sklovita na oleji. K cibuli pridáme aj mrkvu nakrájanú na kolieska a taktiež mierne osmahneme. |
|
2. Keď je mrkva polomäkká, pridáme paradajkový pretlak, bobkový list, rascu, osolíme a dusíme. Podľa potreby môžete pridať trošku vody. |
|
3. Nakoniec pridáme uvarenú fazuľu (prípadne precedenú z konzervy) a ešte raz prevaríme. Aj treba, tak trošku ocukrujeme pre zmiernenie pretlakovej chuti. |
|
4. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť! |