Špaldové lokše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g špaldovej hladkej múky (odporúčam zmiešať s obyčajnou múkou 1:1), 300g varených zemiakov, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Taká zdravšia verzia lokší :o)

budeme potrebovať
zemiaky na jemno postrúhať a s múkou vymiesiť cesto, mne sa nechcelo dobre spojiť, tak som pridala asi 6pl vody, záleží na zemiakoch aké sú, tiež som tam nemusela hneď vsypať celú múku, ale postupne prisypávať...
cesto si rozdelíme na kúsky
vyvaľkáme na pomúčenom podkalde na placky hrubé asi 2-3mm
Alenku to veľmi bavilo, tak svojím valčekom vyvaľkala v podstate všetky:o)
pečieme na suchej platni alebo panvici
v recepte je písané, že sa majú najprv popichať nožom, no mňa mama učila, že sa majú takto nafúknuť aby sa aj vo vnútri pekne prepiekli
hotové potrieme maslom
vyskúšali sme aj s lekvárom (odporúča sa slivkový, ale my sme mali rajčinový)a makom, no mne osobne chutia na slano...boli celkom fajn, ale nabudúce zmiešam múku s obyčajnou 1:1 bo na môj kus boli moc špaldové, ale detičkám chutili, čo ma teší:o)