Nakladaný syr



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

syr, mleté čierne korenie, bobkový list, vegeta, červená paprika, muškátový oriešok, cesnak, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakladaný syr je fantastický na jednohubky, do šalátov, alebo aj len tak na slané pomlsanie. Robil som ho preto, že babka nám priniesla blok EIDAM tehly. (no veď bola v akcii) Naša babka dost často kúpi nečo aj ked to nikto nepotrebuje, len preto že to je v akcii, Smažáku sme už objedený. Aj zamrazený sme mali, a nechcel som aby sa pokazil. Toto je spôsom ako ho konzervovať a este ho aj extrémne zdeliciózniť.
Keď teda máte podobnú babku určite takéto uskladnenie odceníte.

EIDAM si nakrájame na kostky, do pripraveného pohára si dáme všetky ingrediencie,cesnak staci na platky, ked ho cely zapatleme, budeme dufat ze sa tam ten syr zmesti. Marinádu je treba ochutnať, aby bola akurat. Nezabudneme ju dobre pretrepat.
Syr si v myske dobre premiešame s marinadou, a budeme dufat ze sa to tam vsetko napcha
Syr napcháme do pohára, a je treba dať pozor aby bol celý ponorený v oleji, aby sa nepokazil, ak nam oleja chyba, dolejeme ho. Ak si niekto potrpi na poriadok v kuchyni, tak ako ja, moze si vyrobit vygnetku a nalepiť ju tam. Syr by sa mal nechať naležať aspon tyzden, v ladnicke. Takto nalozeny vydrzi v ladnicke aj pol roka. Je fantasticky na jednohubky, do salatov, alebo len tak zobkat.