Výborný "alternatívny" guláš - 90 DD - škroby



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Fazuľa, 4 zemiaky, karfiol, veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 dl paradajkový pretlak, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, štipľavá paprika - v mojom prípade "Erös Pista" (rozmixované feferónky), vegeta, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Fazuľu som si ráno namočila a keď som prišla z práce, tak som ju dala do tlakového hrnca na polhodinu povariť. Zatiaľ som si na drobno nakrájala cibuľu a cesnak a dala dusiť na 2 PL oleja a 1/2 dl vody, očistila som zemiaky - dva z nich som nakrájala na kocky a dva postrúhala na strúhadle na jemno (tie to celé zahustia). Na drobnučké ružičky som rozobrala asi 1/5 karfiólu. Uvarenú fazuľu som ocedila. Do udusenej cibule som pridala kocky zemiakov, kúsky karfiolu, fazuľu, strúhaný zemiak, zaliala paradajkovým pretlakom, pridala vegetu, mleté korenie a papriky - mletú sladkú aj štipľavú pastu "Pišta". Pridala som ešte asi 2 dl vody a nechala všetko variť. Keď boli zemiaky uvarené, guláš som vypla a na záver doň pridala za kávovú lyžičku majoránky, ktorú som pomrvila v dlani. Vyzerá to úžasne, vonia ako naozajstný guláš - manžel zdegustoval a povedal, že to je výborne a že si ani neuvedomil, že v tom nie je mäso. Ja ochutnám až zajtra - mám škrobový deň.