...cokoladove cheesecake muffins...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 3,5 dl hladkej muky * 1 dl kakaoveho prasku * 1,5 dl krupicoveho cukru * PDP * 2, 25 dl acidka/mlieka * 4 PL oleja * 50 g masla/margarinu * 1 vajicko * 100 g cokolady * cheesecake plnka: 200 g natierkoveho masla bez prichute typu Philadelphia (alebo pouzite jemny tvaroh a kludne aj viac, vyjde vam viac muffiniek :)))* 1 vajicko * 0,5 dl cukru * vanilkovy cukor/vanilkovy extrakt

POSTUP PŘÍPRAVY

.....muffinky su uuuuplne skvele aj cisto cokoladove, bez kremoveho syra...skusila som oba druhy, vrelo odporucam!!! :))

1. ruru predhrejte na 200 stupnov, muffinkovy plech vylozte papierovymi kosickami..z tejto davky vyjde cca 16 muffiniek..v mise zmiesajte preosiatu muku, cukor, kakao a PDP...prasku do peciva dajte tolko, kolko ste zvyknute pri muffinkach, v tomto recepte sa pise jedna PL, ale mne sa to zdalo vela na slovensky prasok do peciva...
2. v inej nadobe vymiesajte mlieko alebo zakysanku s vajickom, roztopenym maslom a olejom..vlejte do sypkej zmesi...(ja som namiesto zakysanky pouzila obycajne mlieko a bolo to ok..ak sa rozhodnete pre zakysanku, asi treba pridat viac cukru, kedze ja som receptik upravila tak, aby muffinky neboli prilis presladene)
3. vareskou jemne vymiesajte cesto...ak sa vam zda prilis tuhe, pridajte napr. citronovu stavu alebo mliecko...
4. pridajte nahrubo nastruhanu cokoladu a jemne premiesajte...
5. na cheesecake plnku vymiesajte natierkove maslo s cukrom, vanilkou a vajickom...
6. hotova cheesecake plnka :)
7. muffinkove kosicky naplnte cokoladovym cestom a navrch naporcujte cheesecake plnku...vidlickou jemne premiesajte obe vrstvy...pecte vo vyhriatej rure asi 20 minutiek...aaaa, prijemne chutnanie, s rannou kavickou padnu skvele! :)
8. dievcence, vase mile komentariky ma tak veelmi potesili!!! dakujem!!! vcera po upeceni sa muffinky od papierika neodlepovali prave najlahsie, no dnes to uz islo lahucko, ako vidite na tomto obrazku...takze staci len trosku vydrzat, kym uplne vychladnu, co sice sposobi muky, ale aspon sa vam muffinka nerozsype :)
...taketo su vo vnutri...
...a takto som ich niesla na ochutnavku do prace....tak nech sa vam podaria a najma nech chutia, ak sa rozhodnete ich vyskusat! :)
a cokoladove, bez kremoveho syra ... jednoducho vyyyyborneeeee :))))