Panenka so šunkou a syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčová panenka – cca 0,5 kg, soľ, 4 strúčiky cesnaku, plnotučná horčica, cca 20 dkg údenej šunky, 2 balenia camembertu, cca 20 dkg eidamu, 2 balenia mozzarelly, hladká múka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Mäso podľa potreby odblaníme a zbavíme prebytočného tuku,
nakrájame na plátky hrubé 2-3 cm, naklepeme na tenšie rezne,
Do horčice pridáme pretlačený cesnak a premiešame.
syry nakrájame na tenšie plátky, camembert som krájala asi na 0,5 cm.
zľahka osolíme a z každej strany potrieme vrstvou horčice s cesnakom,
položíme pol plátka údenej šunky,(môže byť údené karé, údené pliecko, moravské údené, údená krkovička... podľa chuti),
tenší plátok eidamu, mozzarelly a nakoniec camembert - ten som to zabudla odfotiť,
preložíme, spojíme dvomi špáradlami, aj cez syr,
obalíme v múke,
vypražíme na oleji
a otočte si ich ešte aj takto na hranu, aby bolo mäsko opražené z každej strany.
Podľa potreby mäsko ešte pootáčajte a ak sa náhodou stane, že eidam trošku vytečie, potlačte ho lopatkou späť k batôžku.Miesto eidamu môžete použiť aj syr gouda.
Podávame so zemiakmi, dresingom, zeleninou. *Dobrú chuť*