Kuraci spiz na mede



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g kuracich prs, 160 g prerastanej alebo oravskej slaninky, 2 vacsie cibule; Marinada: 3 lyzice sojovej omacky, 1 lyzica dezertneho vina, 1 lyzicku cukru, 1/2 lyzicky vegety, 1 lyzicka mleteho zazvoru, 2 struciky pretlaceneho cesnaku; Zmes na potieranie: 2 lyzice sojovej omacky, 2 lyzice medu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vraj japonske jedlo, ktore nam veeelmi zachutilo... Postup je velmi jednoduchy.

Kuracie prsia nakrajame na stredne kusky cca 3cm. Vsetky ingrediencie na marinadu zmiesame. Vlozime do nej maso a nechame cca 3 hodinky postat v chlade.
Slaninku si narezme na male kusky, cibulu na mesiaciky alebo na kolieska...
Na kovove alebo drevene spajdle napichujem striedavo marinovane maso, cibulu a slaninku. Takto pripravene spize grilujeme v rure resp, na grile. Pocas grilovania potierame medovou zmesou (tu si vyrobime vymiesanim sojovej omacky a medu) a priebezne otacame.
Ugrilovane spize podavame s ryzou, ak chcete mat original japonske jedlo ;)... Chutne je vsak aj so zemiakmi... Dobruuuu chut!