..kakaove kolaciky s cokokremom...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

140 g masla * 1,5 dl krupicoveho cukru * 1 vajicko * 3 dl hladkej muky (extra jemnej) * 1 dl kakaa * pol lyzicky vanilkoveho cukru alebo vanilkovy extrakt * cokokrem: 100 g cokolady (mliecnej alebo na varenie) * 1 lyzica masla * 1 lyzica sirupu do pecenia alebo javoroveho sirupu

POSTUP PŘÍPRAVY

kocky, recept som oproti mojej prvej verzii trosku upravila. pri druhom peceni tychto vynikos kolacikov som jamku do gulicky z cesta urobila este pred pecenim a osvedcilo sa! z cesta tiez netreba robit hadika, tento sposob ponal viac muky a kolaciky boli nakoniec tuhsie ako by mali byt. na druhykrat som len usulala gulicky z hotoveho cesta a islo to co by dup!

1. ruru predhrejte na 175 stupnov
2. maslo (mozete jemne roztopit v m-vnlke) s cukrom vyslahajte a pridajte vajicko, opat vyslahajte
3. muku, kakao a vanilku preosejte a pridajte k maslovej zmesi, vidlickou vypracujte cesto
4. z cesta sulajte gulicky a ulozte ich na plech s papierom na pecenie..do stredu gulicky spravte prstom hlbsiu jamku (tymto sposobom kolaciky vo finale nebudu az take popraskane ako ked sa jamka robi az po upeceni)
6. pecte 15 minutiek (alebo o minutku kratsie)
7. po vytiahnuti z rury mozete priehlbinky v kolacikoch este upravit pritlacenim malej lyzicky, podla potreby..
8. cokokrem: nad vodnym kupelom roztopte maslo, cokoladu a sirup...kremom naplnte kolaciky a nechajte stuhnut. cokokrem stuhne, no vdaka sirupu zostane makky...

kolacky si viem predstavit naplnene napriklad aj s lemon curd, no pre cokomaniakov je toto ta prava pochutka! :))

..z hotoveho cesta usulame gulicky..ulozime na plech vystlany papierom na pecenie...priehlbinku do guliciek spravime pred pecenim, jednoducho, prstom :)
..upecene...ak treba, jamky v kolacikoch este prehlbime pouzitim malej lyzicky...
...a naplnene...
..a hotovo...*prijemne mlsanie*