Polievka z konzervy! FAZUĽOVÁ ALEBO ŠOŠOVICOVÁ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

základ pre polievku je: konzerva fazule alebo šošovice v paradajkovom náleve (alebo fazuľa+paradajkový pretlak) cibuľa+masť na podusenie+ červ. paprika, 3-4 zemiaky, 1-2 bujóny (mäsox, hovädzí), 1 smotana a 3-4 párky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Túto polievku nazvali "z nudy", lebo ju uvaríte, keď už neviete kam z konopí. Potrebuje veľa ingrediencií, ale hotová je za 20 minút aj s cestou, nehovoriac o chuti!!! Teda, my ju doma vyjedáme, môj manžel je schopný ju jesť aj na raňajky...:D:D:D
Tak poďme na obrázkový postup.

Pripravíme si všetky ingrediencie, aby sme počas varenia nemuseli utekať do obchodu:)
Do hrnca hodíme masť a cibuľu, keď pekne spení, pridáme papriku a zalejeme vodou.
Teraz postup závisí od toho, či máme konzervu (ako je originál recept), alebo robíme z domácich surovím (fazuľa, šošovica+pretlak). Ja som dala teraz variť šošovicu, šupla som tam pretlak aj mäsox. No ak mátet konzervu, skáčete rovno na bod 4.
A tu je bod 4, dáme variť zemiaky. Ak máte konzervu, stačí, ak ju pridáte, keď sú už zemiaky dovarené, ale nič sa jej nestane, ak ju so zemiakmi trošku povaríte:))
Medzitým si nakrájame párky. Naše NAJ sú spišské, závisí od toho, čo máte radi.
A tiež múku so smotanou, neskôr rozriedime vodou.
A šups s tým do polievky. Mňam. V prípade potreby dochutíme vegetou /alebo aj obyčajným sladkým kečupom!/, prípadne šťavou z citróna...DOBRÚ CHUŤ!