Chocolate Mud Cake



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 350g tmavej čokolády, 225g masla, 600ml vody, 3 vajíčka, 400g práškového cukru, 400g múky, prášok do pečiva. PLNKA : 120g tmavej čokolády, 100g masla, 300g preosiateho práškového cukru, 4 polievkové lyžice šľahačkovej smotany. POLEVA: 225g tmavej čokolády, 165ml šľahačkovej smotany.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento austrálsky koláč je velikánskou pochúťkou najmä ak ste čokoholici :o) Vnútri je mäkkučký, plný čokoládovej chute. Robieva sa aj v kombinácii s bielou čokoládou (plnka alebo korpus), ale ja som mala veeeľa zvyšnej tmavej a mliečnej čokiny z vianočného pečenia, tak som ju chcela minúť. Robila som z polovičnej dávky do formy na srnčí chrbát...recept je určený na tortovú formu s priemerom cca 23cm.

Začneme tým, ze si v hrnčeku necháe roztopiť spolu čokoládu, maslo a vodu na korpus.
Vznikne nám takýto čokoládový mix. Necháme ho trošku vychladnúť.
Zatiaľ si vyšľaháme celé vajíčka a postupne do nich zašľahávame čiastočne vychladnutý čoko mix.
Následne postupne zamiešame práškový cukor.
A múku s ráškom do pečiva. Všetko dobre premiešame a cesto je hotové.
Vlejeme ho do vymastenej formy. Cesto je dost riedke, takže doporučujem použiť pevnú formu... nie tú otvaraciu, aby cesto nevytekalo. Šupneme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi 50 minút. Skúšame špajdlou, ak vyjde zo stredu koláča čistá, máme upečené.
Upečené..necháme 5 minút postáť a vyklopíme na mriežku.
Na mriežke necháme úplne vychladnúť.
Plnku pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokinu, necháme trošku vychladnúť a potom do nej zamiešame preosiaty práškový cukor, rozpustené maslo a šľahačkovú smotanu.
Takto plnka vyzerá.
Rozkrojíme koláč (ja som srnčí chrbát rozdelila na 3 časti. Potrieme plnkou a zase spojíme.
A pripravíme si polevu. V hrnci zmiešame šľahačkovú smotanu a čokoládu, zahrejeme kým sa zmes spojí.
Tu je poleva.
A nakoniec už len koláč polejeme glazúrou a dáme zachladiť. Mňaaaam, náš je uz v chládku :o)