Mortadela / nie morccadela /



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg mäsového bôčika /alebo bôčik + pliecko/, 4 - 5 vajíčok, soľ, ml.č.korenie, vegeta, zelený petržlen,\r\n2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 PL strúhanky, ml.č.paprika\r\nmôže byť muškátový oriešok - ja nedávam

POSTUP PŘÍPRAVY

xxxx

Mäso zomelieme, pridáme ostatné suroviny, okrem ml.č.papriky. Cez noc necháme v chladničke odležať. Potom dáme do sáčka na tlačenku alebo do mikroténového sáčka. Vložíme do hrnca so studenou vodou a privedieme do varu. Pomaly varíme cca 1,5 - 2 hodiny. Uvarenú mortadelu vyberieme, po čiastočnom vychladnutí odstránime vrecko a posypeme ml.č.paprikou pomocou sitka.
Podávame ako súčasť obloženej misy alebo len tak s chlebom a zeleninou, či horčicou. DOBRÚ CHUŤ!