Napichnuté španielske vtáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie prsia * 4-5 ks kyslé uhorky * pár plátkov or.slaninky caa 70g * 5 ks hyd.párky * 2 vajíčka * 4-5 ks ružičkový kel /alebo zelená fazuľka, mrkva na kolieska a pod/ * 2 cibule * ................... * soľ * MČK* horčica * 2 ML čer.paprika * vegeta * olej * 2 trojuholníky smot.syra * 2 strúčiky cesnaku *

POSTUP PŘÍPRAVY

- tieto vtáčiky /resp. špízy/ vznikli u nás ako imitácia normál španielskych vtáčikov, ktoré robievam z akéhokoľvek maska .. ale mojim dcéram moc to bacuľkaté zavinuté masko moc nevoňalo a keď mi nejaké kúsky zostali, dala som na špajdlu a vznikli u nás napichnuté vtáčiky :))) ... čo malo ohromný úspech . Teraz už sú vačšie a zjedia kadečo, ale tieto "napichnuté" zostali zaradené v jedálničku

- tak - pripravíme si suroviny na použitie .... masko nakrájame na vačšie kocky, aby sa dali napichnúť na špajdlu, ostatné nakrájame tiež
- na špajdle striedavo napichujem s maskom, párky, uhorky a slaninku
- pripravené ... trošku posolím, pridám MČK, vegetu a horčicu
- na troške oleja speníme nakrájanú cibuľku a potom pridáme 2 ML červenej papriky, premiešame a podlejeme vodou
- vložíme prichystané vtáčiky, podlejeme vodou - netreba zalievať úplne, stačí do polky aby boli zaliate - v polovicu dusenia ich vymeníme - tie čo boli na spodu prehodíme nahor a dodusíme
- hotové vytiahneme na tanier
- dolejeme, koľko chceme šťavičky, prihodíme nakrájané vajíčka na štvrťky, nakrájaný cesnak, na polky ružičkoý kel /ak nám zostal nejaký kúsok párku, alebo uhorky - kľudne to tam šupnite, dávam to tam tiež/ - podľa chuti dochutíme soľou, prípadne vegetou a dodusíme, aby bol kel makučký
- na konci vložíme trojulníkový syr, ten sa rozpustí, omáčku nám pekne zahustí /tieto nezahusťujem múkou, ani solamylom/ ... necháme prevrieť /syrček nám tam urobí mňamky chuť /
- do hotovej omáčky vložíme hotové vtáčiky a hotovka
a papkáme - je to mňamky a príloha vhodná akákoľvek, my máme radi tarhoňu