Torta ZEBRA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 1 kávová lyžička PDP, 5 dkg cukru, 12,5 dkg margarínu, 1 vajce, štipka soli, 30 dkg hladkej múky Tvarohová plnka: 4 dl pochúťkovej smotany, 1,5 dl oleja, 2 vanilky, 15 dkg cukru, 2 vajcia, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 1 vanilkový puding v prášku, 75 dkg krémového tvarohu, do polovice tejto plnky potom 2 lyžice kakaa.

POSTUP PŘÍPRAVY

pri obrázkoch

cesto si pripravíme zmiesením uvedených prísad a nevymazanú formu vystelieme aj po bokoch.
takto... mohla som okraj nechať nižší a výsledok by bol potom ešte krajší, ale robila som to prvýkrát a nevedela som, do akej výšky pôjde plnka, aby potom náhodou nevytekala.
potrebné ingrediencie. Ja milujem tento tvaroh t Lidla, má pol kila, tak som dala ešte jeden hrudkovitý.
ja som si to šupla do mojej pomocníčky....
a vymiešame si hladký krém...
takýto
plnky bolo presne 1,5 litra, rozdelila som na polovice a do jednej som pridala 2 lyžice kakaa.
ja zbožňujem takúto metličku, krásne sa dá zapracovať všetko bez hrudiek do tekutiny
a vrstvíme striedavo pekne od prostriedka
takto
pokračujeme
finišujeme
a pečieme pri 180 stupňoch cca. 50 minút, ja som nechala 55, a dôležité, musí sa to nechať úplne vychladnúť!!!Ja som to dala na balkon, ale ideálne to bolo dnes ráno po noci v chladničke.
v reze. Vrstvy sú krásne vidieť, len pri reze sa od noža akoby rozmazali vrstvy, nám to veľmi chutí, videla som to v telke na ma´darskej telke, program ako bez servítky, len varia celebrity, ona ho robila s nejakým karaamelom a mascarpone, ale na nete už zverejnili túto verziu. A ešte jeden poznatok, pred podávaním je lepšie ho nechať chvíľu pri izbovej teplote, potom je ešte vláčnejší a krája sa najlepšie takým zúbkovým nožom, na to prišiel môj synátor, keď si z neho ujedal, vtedy sa nerozmazávajú vrstvy a sú pekne viditeľné.