Zakepkaná brokolica (karfiol) so šunkou a syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g brokolice (karfiolu), 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 125ml smotany na šľahanie, 50g nastrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 200g šunky
Na prípravu cesta:
125g rastlinného tuku, 250g hladkej múky, 1 vajce, štipka cukru, štipka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Brokolicu (karfiol) dôkladne opláchneme pod tečúcou vodou a rozoberte na ružičky. Povartímeju 5 minút v pol litri osolenej vody s dvoma stúčikmi cesnakmi. Potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Z múky, rastlinného tuku, vajíčka, štipky soli a cukru vypracujeme vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na tenko a vložíme do zapekacej formy, pritom vytvarujeme okraj. Asi 10-15 min. necháme predpiecť v rúre.

Smotanu na šľahanie rozšľaháme so 4 vajcami a strúhaným syrom. Osolíme a okoreníme mletým bielym korením. Šunku pokrájame na tenké pásiky.

Predvarenu brokolicu (karfiol) poukladáme na predpečený korpus a posypte šunkou. Zalejeme vaječno-smotanovou zmesou a pečieme v rúre pri 200C asi 20min.

Dobrú chuť. Robila som tento recept prvýkrát a všetkým náramne chutil:-)