Zdravý klíčený šalát

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na šalát: z každej strukoviny 2 polievkové lyžice ( šošovicu, mungo, cícer, sóju, pšenicu, azuky, podľa chuti strúhanú mrkvu, červenú papriku, pór, paradajku, kukuricu, reďkovku, zelenina podľa chuti a pre pestrosť farieb na tanieri 1 lyžička olivového oleja štipka soli bylinkové korenie - dostať ho v jednote Dressing: 1 veľký biely jogurt 1 malá tatarka cukor podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Týždeň vopred si dáme naklíčiť strukoviny podľa chuti ( šošovicu, mungo, cícer, sóju, pšenicu, azuky), do studenej vody ponorené. Ďalšie dni len zalievať vodou do polky. Premývame každý deň na sitku pod studenou vodou a umiestnime najlepšie na táckach, aby strukoviny neboli nakope ale rozložené.
Po 7 dňoch – ak sú už vyklíčené- v tme klíčia rýchlejšie, si ich premyjeme, dáme do veľkej misy, pridáme strúhanú mrkvu, červenú papriku, pór, paradajku, kukuricu, reďkovku, podľa chuti a pre pestrosť farieb. Všetko premiešame s lyžičkou oliv.oleja, trochou soli a bylinkovým korením- dostať v Jednote.

Príprava dressingu:
Pripravíme(podľa množstva) z jedného veľkého jogurtu, jednej malej tatarky a cukru podľa chuti.

Nezmiešame to so šalátom, lebo šalát pustí vodu a je to vodnaté. Každý si pridá toľko dressingu, koľko potrebuje priamo v tanieri.

Dobrú chuť