Langoše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 500 g hladkej múky - 250 ml mlieka - 1/2 kyslej smotany - 1 kávová lyžička sódy bicarbóny - 1/2 kocky droždia - soľ / treba ju podľa chuti pridať do múky do cesta/ - na dochutenie kečup, smotanu, cesnak, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Do mlieka si dáme vykysnúť kvások, ktorý primiešame do ostatných surovín a spracujeme vláčne cesto. Cesto dáme do nádoby a vložíme ho na 4 hodiny do chladničky. Po tomto čase na rozpálenom oleji upečieme do zlatista z obidvoch strán chrumkavé langoše. Nakoľko tam nie sú vajcia, cesto vydrží v chladničke aj 4 dni, vždy si odoberieme len toľko, koľko langošov chceme robiť. Ja langoše naťahujem rukami od prostriedku cesta ku okrajom. Sú výborné, treba vyskúšať.