Kysnuté koláče plnené pudingom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 450 g hladkej múky, 1 kocka droždia, 250 ml mlieka, 2 lyžice cukru, 1/2 KL soli, 2 vajcia, 60 g masla, Na náplň: mlieko, kryštálový cukor, vanilkový cukor, puding ľubovoľnej príchute, trošku rumu a hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s 2 PL kryštálového cukru. Pridáme múku, 1 vajce, soľ a 60 g roztopeného masla. Vypracujeme hladké cesto. Necháme ho vykysnúť zhruba 40 minút. Medzitým si uvaríme puding, namočíme si hrozienka do rumu. Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, každú časť vyvalkáme do kruhu, rozdelíme na 8 častí a každú časť potrieme pudingom a pohádžeme ešte hrozienka. Zvinieme tak, ako je na obrázku. Poukladáme na vymastený plech, potrieme ešte rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Neboli to síce šnecky, ale bolo to chutné. Tak nech sa aj ostatným vydarí a chutí :-) papa