Francúzsky bezlepkový chlieb



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept mám z časopisu Your life od firmy Schar. Je určený pre pekárne, ale ja som ho piekla v rúre, keďže pekáreň mi vypovedala. Bol veľmi chutný, tak trošku na sladko.Odvtedy som iný ani nepiekla lebo dcére veľmi chutil. 350 ml vlažnej vody, 5 g soli, 20 g masla alebo 2 PL oleja, 350 g múky Mix B, 20 g medu alebo 2 PL , 12 g čerstvého droždia- ja som dala VIVO.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si kvások. Do časti vlažnej vody pridáme 1 PL medu a rozpustíme v nej droždie. Do misky nalejeme zvyšnú vodu, pridáme olej , zvyšný lyžicu medu, na to nasypeme múku + soľ. Mixérom trochu vymiešame a pridáme kvások. Ručným mixérom s metličkami na kysnuté cesto miesime asi 5 min. Cesto vylejeme do formy a nechame kysnúť asi 30 min. kým zdvojnásobí objem. Rúru predhrejeme na 220 C a pečieme 5 min. potom znížime na 180 C a pečieme 45 min. Do rúry vložíme hrnček s vodou, aby sa nám spravila chrumkava kôrka :) Kto by chcel vyskúšať v pekárni, tak oni piekli na pekárni kenwood - program bezlepkovy 3 hod., 750 g. Foto priložím neskôr. Dobrú chuť :)