Kuracie prsia s nivovo-smotanovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g kuracieho mäsa, 20 g šunky, grilovacie korenie, vegetu, 150 ml vývaru, 100 g nivy, 1 šľahačkovú smotanu 33 %, olej, petržlenovú vňať, arašidy Kuracie mäso pokrájané na rezančeky posypeme korením /nesolíme-niva je dosť slaná/ a orestujeme v rozohriatom oleji. Pridáme na rezančeky pokrájanú šunku a po chvíľke na kocky pokrájanú nivu. Nivu restujeme iba chvíľočku a hneď zalejeme vývarom. Povaríme, kým sa niva nerozpustí, prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa a posypeme petržlenovou vňaťou. Zamiešame. Na tanieri ešte posypeme nesolenými arašidami /môžeme ich posekať/ Podávame s ryžou alebo hranolkami.

POSTUP PŘÍPRAVY

-