Nanukové rezy klasické



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 10 PL uvarenej studenej kávy, 30 dkg práškového cukru, 20 dkg hrubej múky / dala som polohrubú /, 10 dkg mletých vlašských orechov, 1 prdopec Plnka: 3 dcl mlieka, 1 zlatý klas /alebo 6 PL hl. múky/,2 žĺtky, 1 Palmarin alebo Hera, 25 dg práškového cukru, 1 vanilkový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridáme 10 PL kávy, múku, prdopec, orechy a nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo papier na peč.
a upečieme cca 20 min 180°C.
Na vychladnutý korpus, ktorý necháme v plechu, natrieme plnku.
Príprava plnky: Z mlieka, maizeny a žĺtkov uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a vanilku, postupne pridáme kašu a vyšľaháme.

Polejeme čokoládou alebo posypeme hoblinkami z čokolády.

Zákusok pred podávaním necháme dobre vychladiť, vtedy pripomína nanuk.
Napadlo ma, že by do plnky mohli ísť opražené posekané orechy - orechový nanuk.

Je to síce veľmi starý recept, ktorý iste mnohé poznáte, ale je skutočne výborný a hodí sa na každú príležitosť.