Košík plný zeleniny
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: (mal by to byť sacher, ale našla som viacero receptov, takže ktovie, či je to ten "pravý")200 g horkej čokolády, 150 g masla, 200 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 6 bielkov, 100 g hladkej múky Plnka: smotanová a čokoládová (polotovar), jahody Ozdoby: mliečny marcipán, MMF
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup pri foto :-)
Tak tu je tá moja sľubovaná tortička - má 2,6 kg (čo som ani nečakala) a dala mi teda riadne zabrať. Je trošku "čapatá", ale veď ani košíky nebývajú dokonalého tvaru (dobrá výhovorka...)
|
Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme roztopenú kvalitnú horkú čokoládu (ja som dala 72 %) a miešame do zhustnutia. |
|
vyšľaháme sneh z bielkov |
|
do maslovej zmesi pridáme sneh a múku |
|
cesto dáme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy |
|
upečieme pri 170 st. celzia cca za 45 minút (el. rúra) |
|
medzitým si pripravíme plnku (s radosťou na uľahčenie práce používam polotovary - tieto sú z Kauflandu a chuťovo sú výborné) |
|
vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti |
|
naplníme plnkou a jahodami |
|
postupne naplníme všetky časti a necháme v chladničke stuhnúť |
|
pripravíme si do zdobiaceho vrecka plnku na ozdobenie torty |
|
použila som vrecká z tejto súpravy, ale zdobítko potrebného tvaru tam nebolo, tak som musela improvizovať a doplniť z inej... |
|
tu som skúšala vzor - nikdy predtým som to nerobila, tak som mala aj trochu strach, ale nebolo to až také ťažké :-) |
|
korpus ozdobíme krémom a "pletencami" z MMF a necháme v chladničke dobre stuhnúť |
|
no a už len dozdobíme a tešíme sa, že urobíme radosť - som zvedavá, čo na ňu zajtra povie moja svokrička |