Košík plný zeleniny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: (mal by to byť sacher, ale našla som viacero receptov, takže ktovie, či je to ten "pravý")200 g horkej čokolády, 150 g masla, 200 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 6 bielkov, 100 g hladkej múky Plnka: smotanová a čokoládová (polotovar), jahody Ozdoby: mliečny marcipán, MMF

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup pri foto :-)

Tak tu je tá moja sľubovaná tortička - má 2,6 kg (čo som ani nečakala) a dala mi teda riadne zabrať. Je trošku "čapatá", ale veď ani košíky nebývajú dokonalého tvaru (dobrá výhovorka...)

Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme roztopenú kvalitnú horkú čokoládu (ja som dala 72 %) a miešame do zhustnutia.
vyšľaháme sneh z bielkov
do maslovej zmesi pridáme sneh a múku
cesto dáme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy
upečieme pri 170 st. celzia cca za 45 minút (el. rúra)
medzitým si pripravíme plnku (s radosťou na uľahčenie práce používam polotovary - tieto sú z Kauflandu a chuťovo sú výborné)
vychladnutý korpus rozrežeme na 3 časti
naplníme plnkou a jahodami
postupne naplníme všetky časti a necháme v chladničke stuhnúť
pripravíme si do zdobiaceho vrecka plnku na ozdobenie torty
použila som vrecká z tejto súpravy, ale zdobítko potrebného tvaru tam nebolo, tak som musela improvizovať a doplniť z inej...
tu som skúšala vzor - nikdy predtým som to nerobila, tak som mala aj trochu strach, ale nebolo to až také ťažké :-)
korpus ozdobíme krémom a "pletencami" z MMF a necháme v chladničke dobre stuhnúť
no a už len dozdobíme a tešíme sa, že urobíme radosť - som zvedavá, čo na ňu zajtra povie moja svokrička