Kuracie prsia so sladkou kapustou v Tefal Actifry - porcia 190 KCAL



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g kuracie prsia (120 KCAL), 550g sladka kapusta (140 KCAL), 50g biely jogurt (44 KCAL), 100ml mlieko (35 KCAL), 15g solamylu (46 KCAL), korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Opat v mojom ponimani co najviac dietne. Vy pokial nieste na diete, tak si tento recept prisposobte, toto je v podstate iba na ispiraciu co vsetko sa da v actifry robit. Postup v obrazkoch.

Kuracie prsia si nakrajame na male kocky a zmiesame s bielym jogurtom, solou, mck a bylinkami (ja som dala susesnu petrzlenovu vnat a pazitku) - kazdy samozrejme podla svojej chuti. Nechame chvilocku, 5 minutiek a dame do actifry. (Nedijetujuci pridaju aj lyzicku oleja)
Hlavkovu kapustu si nakrjame, ci nastruhame natenko, jemnucko posolime a rukami par minutiek v miske hnetieme, aby troska zmakla a pustila stavu.
Masko s jogurtom nechame v actifry cca 5 minutiek.
Po piatich minutkach k masku pridame kapustu a podlejeme vydatne vodou, aby sa kapusta dusila a nie piekla. (Tu sa mi vybil fotak, takze foto uz iba znizenej kvality s mobilom - sorry za to.)
Masko s kapustou nechame dusit v actifry cca 40 minut. Vpribehu tychto minut kapustu podlievame vodou, tak aby nikdy nebola sucha. Ja som dokopy spotrebovala cca 1,2 litra vody na to mnozstvo kapusty. Po 40 minutach by kapusta stale mala byt aspon z 1/3 vo vode. Vodu si sledujte, lebo sa dost bude z actifry odparovat.
Po 40 minutkach by mala byt kapusta uz udusena, makka... V poslednom kroku si rozmiesame jednu lyzicu solamylu v mlieku (opat okorenime podla chuti - ja som pridala aj lyzicku cervenej papriky na farbu) a vylejeme do kapusty s maskom.
Vyslednu zmes som nechala este asi 7minutiek dusit v actifry, aby sa to vsetko premiesalo s mliekom a solamyl mohol zmes zahustit. A uz iba k tomu nejaku zemiakovu kasu a mate papanie s malou davkou namahy :o) Pre dietujuce odporucam rozdelit na dve casti, vtedy ma jedna cca 190 KCAL a ak si k tomu date 200g zemiakov (150 KCAL), mate obed ako stvoreny pri diete.