Chili con carne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 porcie °°500g hovädzieho mäsa°°1 cibuľa°°1lyžička hladkej múky°°2 strúčiky cesnaku°°0,5 lyžičky čili korenia °°1lyžička soli°°mleté čierne korenie°°100ml červeného vína°°1kocka mäsového bujónu°°1konzerva nakrá- janých paradajok°°1konzerva fazule v slanom náleve°°olej

POSTUP PŘÍPRAVY

- Cibuľu a cesnak očistíme a pokrájame nadrobno ( cesnak posekáme na menšie kúsky).Umyté a osušené
mäso pomelieme.
- Na horúcom oleji speníme pokrájanú cibuľu,pridáme pomleté mäso,opražíme a posypeme 1 lyžičkou
hladkej múky.
- Potom pridáme posekaný cesnak,0,5 lyžičky čili korenia, lyžičku soli a mleté čierne korenie. Podlejeme
červeným vínom a mäsovým bujónom a 15 až 20 minút pod pokrievkou dusíme.
- K udusenej zmesi pridáme pokrájané paradajky a precedenú,odkvapkanú fazuľu (podľa chuti môžeme
pridať aj malú konzervu kukurice ).
- Premiešame,podľa chuti osolíme,okoreníme a ešte 10 minút dusíme.
- Podávame s chlebom alebo dusenou ryžou.