Mäsová roláda s kivi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

°°400g hovädzieho alebo teľacieho mäsa(stehna) °°3 strúčiky cesnaku°°100g šunky°°3kusy kivi°°1 cibuľa °°50g parmezánu (alebo iného tvrdého syra)°°1PLhrubej múky°°mleté nové korenie°°soľ°°50g masti

POSTUP PŘÍPRAVY

- Mäso natenko vyklepeme,osolíme,okoreníme,posypeme nadrobno posekaným cesnakom.
- Na to poukladáme plátky šunky,na kolieska nakrájané olúpané kivi a cibuľu. Túto zmes posypeme postrú-
haným parmezánom.
- Roládu zavinieme a na masti udusíme domäkka (ak treba podlejeme horúcou vodou).
- Ked´ je mäso mäkké,roládu vyberieme,masť posypeme 1PLhrubej múky,dochutíme mletým novým kore-
ním,podlejeme vodou a krátko povaríme.
- Hotovú roládu pokrájame a polejeme šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi alebo ryžou.