Vyprážaný syr s párkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 párky*4 plátky syra*2 vaječné bielky*hladká múka*soľ*mčk alebo vegeta*estragón alebo zelený petržlen*mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Ponúkam inú variantu klasického vyprážaného syra.Mne stačil jeden kus,je to dosť sýte :))

Na 1 plátok syra si dáme 1 párku.Párky použijeme kratšie,alebo tie dlhšie si prerežeme napolovicu....
...syr okolo párky zašpáradlujeme...
..takéto obalené párečky obalíme v hladkej múke...
...z bielkov,múky,mlieka korenín a byliniek si urobíme cesíčko takej konzistencie,aby držalo na syre a aby nestekalo.Ja som mala zvyšné bielky,tak preto z bielkov,ale možte použiť aj celé vajíčka....
...postupne v cestíčku namočíme všetky párkosyry :)) .....
...a hneď ich vyprážame v rozohriatom oleji dozlatova...Keď sa Vám stane,že potrebujete opiesť miesto kde je špáradlo,už ho možete vytiahnúť,párkosyry držia už pohromade.....
...po vysmažení dáme na servítku odsať prebytočný tuk....
...podávame so zemiakmi na akýkoľvek sposob alebo len so zeleninou.