Pizza štangle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 400g hl.múka * 1/2 kocky droždie * 250ml voda * 1 1/2 ML soľ * 1 ML kr.cukor * 1 ML pizza korenie * 3 PL olivový olej * ..................... Príloha : * kečup * cesnakový dip *

POSTUP PŘÍPRAVY

- na tieto štangličky mám veľmi dobré spomienky zo stretnutia s jednou úžasnou osobkou z MMB - Darinkou .. a stále mi vŕtali v hlave ako ich robili, tak po dlhom snažení som ich stvorila .. ... jasne, že nie sú ako tie pravé z pizzérie, ale vcelku vydarená imitácia :))

- z teplej vody, trošičky cukru a droždia necháme vykysnúť kvások
- pridáme k ostatným surovinám
- vymiesime riadne cesto
a necháme asi 1/2 hod kysnúť ... mne nakyslo takto krásne
- cesto po vykysnutí na prac. doske ešte ručne prehnetieme, nech sa prevzdušní a rozdelíme na 2 časti
- každú časť si rozvaľkáme na veľkosť asi 30x30 cm, prenesieme pomocou valčeka na plech vymazaný olejom, radielkom nakrájame štangličky asi 2 - 2 1/2 cm široké .. ja som i priečne, nech to nemáme ako špagety :) ............................... a dáme piecť pri teplote 200 stupňov na asi 8 min / ja som piekla v teplovzduške pri 180 stupňoch/ .. a dávajte pozor - neprešvihnite čas pečenia, takže treba sledovať , lebo každá rúra pečie inak a moj čas pečenia je čisto orientačný , aby ste náhodou namiesto makkých štangličiek nevytiahli z rúry podošvu topánky :)
-hneď po upečení potrieme zľahka pierkom , ktoré sme namočili v trošku posolenej vode, alebo olivovým olejom s pretlačeným cesnakom a prípadne nejakými bylinkami ........ a štangle, ktoré sú spojené oddelíme nožíkom
- pohľad ako vyzerajú zo spodu
- z boku
a podávame teplé s kečupom a cesnakovým dipom ... moooc vďačná chuťovečka pre milovníkov pizze ... ak dlhšie postoja, a prípadne trošku stvrdnú - stačí porosiť trochou vody a ohriať MW