Ľahký želatínový zákusok :o)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 sáčkov jednoduchej čírej želatíny (5 x 20 g), 6 vajec, 4 ks vanilkového cukru, 17 lyžíc práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 3 ks kyslej smotany, 2 dcl hustého sirupu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Želatínové rezy sa skladajú zo štyroch vrstiev.

Takže ideme na 1. vrstvu:
1 a 1/4 želatíny dáme stáť do 1,5 dcl vody. A necháme chvíľu odpočívať.
Medzitým si vymiešame 3 žĺtky, 1 vanil. cukor, 5 lyžíc práš. cukru a pridáme z 3 bielkov vyšľahaný sneh.
Odstátu želatínu dáme zovrieť, aby sa roztopila a miešame. (Je to iba chvíľka, kým sa roztopí). Ako teplú hneď pridáme do vymiešanej zmesi. Pomiešame a vylejeme do pekáča.
Dáme do chladničky stuhnúť. Táto vrstva má žltú farbu...

Takže ideme na 2. vrstvu:
Vlastne ten istý postup ako pri 1. vrstve, len do zmesi pridáme tú spomínanú 1 lyžicu kakaa.
Nalejeme na prvú vrstvu a dáme do chladničky stuhnúť. Táto vrstva má hnedú farbu...

Takže ideme na 3. vrstvu:
Pomiešame si 3 kyslé smotany, 2 ks vanilkového cukru, 7 lyžíc práškového cukru.
Znova proces so želatínou. Odstáť a rozpustenú potom naliať do tejto zmesi , miešať, resp. mixovať
a nakoniec pomaly naliať na druhú vrstvu. Táto vrstva má bielu farbu....

A finišujeme... ideme na 4. vrstvu:
1 a 1/4 želatíny dáme do 1,5 dcl vody a necháme stáť.
Po odstátí necháme želatínu zovrieť, aby sa roztopila a prilejeme spomínaný sirup, my sme dali
tentokrát jahodový (taký si deti vybrali). Nalejeme na 3. vrstvu a dáme do chladničky stuhnúť.
Naša, posledná vrstva má červenú farbu... (kľudne si ale môžete meniť farby podľa seba).

Ešte k tomu chladeniu: 1. a 2. vrstva nám stuhne hneď (stačí ten čas prípravy ďaľšej vrstvy)
3. vrstvu nechávam chladiť aspoň pol hodinku, predsa, je tam smotana a ja to skúšam prstom,
či je stuhnutá dosť.

A hotovo.... DOBRÚ CHUŤ !!! Renka

Suroviny potrebné k nášmu želatínovému zákusku...
Ja si dám tú želatínu na začiatku receptu do pohárov a potom nemusím čakať.
A teraz želatínka odpočíva ...
Urobíme 1. vrstvu (mixujeme) a vylejeme na pekáč...
Urobíme 2. vrstu a vylejeme na stuhnutú 1. vrstvu...
Urobíme si smotanovú zmes so želatínou a vylejeme na stuhnutú 2. vrstvu...
A nakoniec želatínové ukončenie, t.j. 4. vrstva nášho koláčika...
A tu je náš stuhnutý koláčik, teda, nám nestihol dosť stuhnúť, lebo deti sa doňho pustili okamžite.... :o)
Dáte si????
Náš TOMÁŠKO Vám ho vrele odporúča....