Veľkonočná sliepočka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 vajec uvarených na tvrdo 1 polievkovú lyžicu horčice 1 čajovú lyžičku Vegety 1 polievkovú lyžicu kyslej smotany 1 polievkovú lyžicu masla 2 rožky 12 zrniek čierneho korenia 1 paradajka podľa potreby jemnú strúhanku

POSTUP PŘÍPRAVY

Ošúpanú vajíčka rozkrojíme pozdĺžne na polovicu. Vyberieme žĺtok.
Rozmixujeme žĺtky s dvomi bielkami, maslom, smotanou, omáčkou a Vegetou. Pomocou lyžičky naplníme vnútro bielkov. Bielky otočíme obrátene na nakrájané rožky. Do každého vajíčka s rožkom zapichneme špáradlo.
Zvyšok zmesi zahustíme strúhankou. Potom vytvoríme guličky, ktoré napichneme na špáradlá a vytvoríme tak hlavy sliepočkám.
Pomocou čierneho korenia vytvoríme oči a pomocou narezanej paradajky urobíme hrebienok a zobáčik.