Piškóty Macko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajíčka 280 g hladkej múky T650 80 g práškového cukru 50 g Granka 1 mokka kávová lyžička Salajky (prírodný kypriaci prášok tzv. Jelenia soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajíčka s cukrom a Grankom vymiešame do hladka. Primiešame múku premiešanú so Salajkou. Vytvoríme hladké vláčne cesto. Vyvaľkáme ho na mierne pocukrovanej podložke na hrúbku 5 mm. Vykrojíme macíky (iné tvary). Poukladáme na papierom vyložený pekáč a necháme postáť asi 3 hodiny. Potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C. Upečené hneď skladáme z pekáča a necháme vychladnúť.
Pri prvom pečení ich kontrolujete a zmerajte si čas. Mám skúsenosti, že pri rôznych rúrách ich musíme rôzne dlho piecť.

SALAJKA