Pečienkové knedličky do polievky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Spravíme si kurací vývar alebo z kare kosti, so zeleninku. Prelejeme asi 1,5 l cez jemné sitko do zvlášť kastrólika a ideme na pečeňové knedličky, hovoríme knedličky, ale môžete aj guličky.
Potrebujeme - 6-7 kuracích pečienok, trochu strúhanky, 1 vajce, maslo alebo Floru a trochu vegety.

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie pečienky umyjeme a na doštičke nožom škrabkáme na jemnú masu, pridáme strúhanku, maslo, vajce a vidličkou spracujeme, použijeme aj stojací mixér s nadstavcom na miešanie, pekne uhnetie celistvú masu a roztrhá väčšie kusy pečienok, pridáme trošku vegety, pečienky nemajú radi soľ, tak naozaj trošku a spracujeme polotuhé cesto. Ak máte radi cesnak a majoránku, môžete takisto pridať, cesnak sa dáva pretlačený, mne to dcéra nechce, tak nedávame, viem, že pridávajú aj trošku muškátovho orieška, to tiež nedávam. Pridávame strúhanku, aby sa nám dali formovať guľky. Ruky si namáčame do vody a pomaly robíme knedličky., kto nechce robiť guličky, môže použiť haluškovač a hádže halušky rovno do vriacej polievky. Uložíme si ich na tanierik alebo podnos, necháme zovrieť polievku a do vriacej polievky vkladáme knedličky. Hotové sú, keď sa dvihnú z dna na povrch, vtedy doložíme rezance, počkáme 1-2 minúty, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Za 10 minút podávame. Dobrú chuť!

Potrebné prísady
pečienku na doštičke potrháme nožom a spracujeme do jemnej masy
pridáme maslo alebo Floru, strúhanku a vajce, miešame vidličkou
pomôžeme si ručným mixérom a uhnetieme jemnú masu
pridávame toľko strúhanke, aby sme mohli formovať guličky, ale neprežeňte to, aby neboli samá strúhanka a trošku vegety
knedličky si uložíme na suchý podnos
vkladáme do vriacej polievky, potom vložíme aj rezance a necháme odstáť
a sviatočná polievka je na stole, dobrú chuť!