OBRATENY MAKOVO JABLKOVY*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec,30dg polohrúba múka,30 dg práškový cukor,2 dl olej,2 dl vlažná voda,1 prášok do pečiva,20dg mletý mak,asi 1kg jablká,mletá škorica,vanilka

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech vyložíme alobalom,aj boky a urovnáme naň postrúhané jablká,ktoré sme ochutili škoricou a vanilkou.Zltká vymiešame s cukrom, pridáme olej,vodu,mak a múku s práškom do pečiva,premiešame a zľahka vmiešame sneh z bielkov.Pečieme vo vyhriatej rúre,skúšame špáratkom.Ked sa cesto nelepí na špáradlo,je koláč upečený.Po upečení koláč ešte horúci vyklopíme na plochý plech,zarovnáme jablká nožom alebo stierkou a polejeme obľúbenou polevou.

Koláč nie je veľmi presladený a je šťavnatý.
KRAJAME VYCHLADNUTY

alobal na plechu
nastrúhané jablká
lepší záber
žltka s cukrom
pridané mlieko,olej,múka a mak
zľahka vmiešaný sneh
pred pečením
upečený,len obrátiť,zahladiť a poliať čokoládou