PLNENA PAPRIKA V PARADAJKOVO_SMOTANOVEJ OMACKE*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cerstvá paprika,ryža,bravčové pliecko,cesnak,vajce,soľ-vegeta,čierne korenie,kúsok škorice,klinčeky,cukor,olej,polohrúba múka,paradajkový pretlak,voda,šľahačková smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji opražíme múku a zalejeme vodou.Pridáme pretlak-nešetríme-vhodíme škoricu,pár klinčekov,vegetu a dáme variť.Zomleté mäso zmiešame s udusenou ryžou,pridáme vajíčko,troška cesnaku,soľ a korenie.Poriadne premiešame a plníme papriky,ktoré sme zbavili jadierok.Vložíme do vriacej omáčky a varíme,kým nie sú papriky uvarené,samozrejme,občas premiešame,aby nám neprihoreli.Smotanu rozmiešame s múkou a pridáme do omáčky.Necháme prevrieť a dochutíme cukrom,soľou a ak máme radi pikantné,tak chilli papričkou.

OMACKA je jemnejšia.Podávame s doma robenou knedľou.

DOBRU CHUT

ryža sa restuje
zaliata vodou pred dusením
mleté mäso
s vajíčkami a pochutinami
vyčistené papriky
hotová omáčka pred vložením naplnenej papriky
udusená ryža
spolu s mäsom
už len podávať