Fašírky, trošku zdravšie :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mleté mäso-pól kila, najlepšie miešané bravčové s hovädzim, pól šialky ovsených vločiek, pól šialky sójovej drte, 2 vajíčka, strúhanka, cibuľa, cesnak, majoránka, rasca, soľ, solčanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Fašírky, ako ich robím ja - sú trošku odľahčené tými inými vecami...a kto by náhodou nemusel tie vločky a sójovú drť, nebojte sa, skoro to tam necítiť a napokon, je to len plus, trošku viac vlákniny :-) a nevyprážam ich, ale už tak, ako mnohé z Vás, čo sem pozreli, volím zdravšiu formu pečenia na plechu, kedy netreba ani kvapka tuku ;-)

Vločky a sójovú drť zalejeme vriacou vodou, asi tak cm nad povrch, ochutíme lyžicou solčanky a necháme postáť a vychladiť do letna...
Do misky si dáme všetko ostatné: mäsko, vajka, nadrobno pokrájanú cibuľku, cesnák a ochutíme koreninami...
Pridáme asi pól šialky strúhanky...ja som dala do vločiek trošku viac vody, tak som pridala i viac strúhanky, ale to neva :-)
A premiešame, najlepšie rukami...
Tvoríme fašírky, obalíme v strúhanke...
A kladieme na plech s papierom na pečenie...
Vyšlo mi na plech 12 fašírok a ešte takáto väčšia, ktorú som dala na poklop z janskej misky...
A dáme piecť na takých 180-200stupňov asi 3/4 hodinu...
V polovičke pečenia otočíme...to sa už vôňa šíri po celom dome ;-)
A upečené...
K fašírkam máme radi takzvané zemiaky nakyslo s cibuľkou... Navrch sa môže dať syr, pekne sa roztečie... Ak som som Vás inšpirovala, tak dobrú chuť :-)