Ľahodný jahodový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL polohrubej múky, 1 čajová lyžicka kypriaceho prášku, vanilínový cukor Plnka: 2 kyslé smotany, 1 smotana na šľahanie, 3 PL kryštálového cukru, vanilínový cukor jahody jahodový lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: vajíčka (celé - nerozdeľujeme), vodu a cukor vyšľaháme do penista, pridáme múku, kypriaci prášok a vanilínový cukor a vymiešame do hladka. Zmes vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme pri 180 st. asi 25 minút.

Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, smotanu zmiešame s cukrami a potom to zmiešame dohromady.

Vychladnuté cesto potireme lekvárom, naň navrstvíme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to dáme druhú časť plnky. Ja som to ešte ozdobila čokoládovými "hovienkami". Necháme odležať aspoň hodinku v chladničke a dobrú chuť.

Vyšľaháme vajíčka s cukrom a vodou
Pridáme múku, kyp. prášok, van. cukor
Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený a vysypaný plech
Pečieme pri 180C asi 25 min.
Piškótik je upečený
Vymiešame smotany s cukrami
Vyšľaháme šľahačku
Premiešame spolu smotany a šľahačku
Vychladnutý piškótik potrieme lekvárom
Potrieme polovicou plnky
Poukladáme jahodky
Potrieme zostávajúcou plnkou
Ja som dozdobila čokoládovými "hovienkami"