Ľahodný jahodový koláčik
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškótové cesto: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL polohrubej múky, 1 čajová lyžicka kypriaceho prášku, vanilínový cukor Plnka: 2 kyslé smotany, 1 smotana na šľahanie, 3 PL kryštálového cukru, vanilínový cukor jahody jahodový lekvár
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: vajíčka (celé - nerozdeľujeme), vodu a cukor vyšľaháme do penista, pridáme múku, kypriaci prášok a vanilínový cukor a vymiešame do hladka. Zmes vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme pri 180 st. asi 25 minút.
Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, smotanu zmiešame s cukrami a potom to zmiešame dohromady.
Vychladnuté cesto potireme lekvárom, naň navrstvíme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to dáme druhú časť plnky. Ja som to ešte ozdobila čokoládovými "hovienkami". Necháme odležať aspoň hodinku v chladničke a dobrú chuť.
|
Vyšľaháme vajíčka s cukrom a vodou |
|
Pridáme múku, kyp. prášok, van. cukor |
|
Vymiešanú zmes vylejeme na vymastený a vysypaný plech |
|
Pečieme pri 180C asi 25 min. |
|
Piškótik je upečený |
|
Vymiešame smotany s cukrami |
|
Vyšľaháme šľahačku |
|
Premiešame spolu smotany a šľahačku |
|
Vychladnutý piškótik potrieme lekvárom |
|
Potrieme polovicou plnky |
|
Poukladáme jahodky |
|
Potrieme zostávajúcou plnkou |
|
Ja som dozdobila čokoládovými "hovienkami" |