Dietna kolozvarska kapusta - porcia 270 KCAL



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg kyslej kapusty (180 KCAL) * 100g ryze (360 KCAL) * 75g sojovej drte (230 KCAL) * 200g biely jogurt (176 KCAL) * 100ml nizkotuc. mlieka (35 KCAL) * 1 vajicko (60g - 90 KCAL) * koreniny

POSTUP PŘÍPRAVY

Nebudem vam tvrdit, ze chutovo je lepsia ako ta prava s oprazenou cibulkou na oleji, mlatym maskom, klobaskou a pravou smotanou.... ale je velmi dobre vyuzitelna pri diete a nie je ani nijako odporna, 100% jedla :o)
Postup je jednoduchy - dame si v osolenej vode varit ryzu, sojovu drt zalejeme vriacou vodou - pridame vegetu, korenie ake mame radi a nechame v zakrytej miske postat tak 10 min.
Dame si dusit kapustu na vlastnej stave - dusime cca 15 min a opat okorenime podla chuti - ja som pridavala aj lyzicku cervenej papriky na farbu. Pripravime si zalievku - vajicko si rozslahame v mlieku a pridame biely jogur - opat preslahame a okorenime ako pri klasickej kolozvarskej.
Po maleho pekaca (ja mam 28cm x 17cm) dame papier na pecenie a navrstvime polovicu podusenej kapusty (z ktorej sme zliali prebytocnu vodu), uvarenu ryzu, sojovu drt (samozrejme sme drt zbavili nalevu v ktorom nam napucal a vytlacili prebytkovu vodu) a opat polovica dusenej kapusty. Uz iba zalejeme pripravenou zalievkou a dame piect.
Ja som piekla cca na 180 stupnov cca 40 min.

Upecenu kapustu rozdelime na stvrtiny a podavame napriklad s 200g uvarenymi zemiacikmi rozpucenymi uplne nasucho, bez mlieka a masla (150 KCAL) a mame dietny obed, celkovo 420 KCAL. Papania je celkom hodne - uz iba nejaku lahku veceru a dalsi dietny den je za nami :o)