Slaninovo-sýrove rožky podla Iveta Š. (narcis)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400ghladkej múky, 200g polohrubej múky, 1 sušené alebo čerstvé droždie, 3,5-4dl teplého mlieka, 1,5-2ČL soli, 1,5ČL cukru, 40g roztopeného masla, vajíčko na potretie, tenké plátky prerastenej slaninky, tenké plátky aidamu

POSTUP PŘÍPRAVY

múku,droždie,soľ,cukor,maslo,mlieko zmiešame a vypracujeme cesto.Necháme na teplom mieste nakysnúť cca 1-1,5hod. Vykysnuté cesto si dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti,rozvaľkame na kruh hrúbka cca 5mm,radielkom rozkrojíme na 8 častí.Potom stočíme rožteky,stáčame od širšej časti k tenšej.Poukladáme na plech a necháme ešte cca 1/2 hod postáť.Po pol hodinke potrieme rozšľahaným vajíčkom,poukladáme tenké plátky slaninky a zakryjeme tenkým plátkom syru.Dáme piecť,pečieme pri 180°C cca 15-20min,treba pozrieť.A mame upečene Dobru chuť !!!