Baklava

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Listkove cesto,250 g masla ,200g v maziari rozdrvenych orechov, 40 g jemnej struhanky, cukor a med aby to bolo sladke. Sirup cca 0,5 l vody a cukru tolko aby sa sa po uvareni urobila nit.

POSTUP PŘÍPRAVY

Listkove cesto pokrajame asi na 5 bochnickov. Na panvici rozpustime 150 g masla a na nom osmazime 200g v maziari rozdrvenych orechov 40 g jemnej struhanky, cukor a med aby to bolo sladke. Kazdy bochnicek rozvalkame na tenko. Do vymastenej zapekacej misky ukladame vrstvu cesta , ktore najprv potrieme rozpustenym maslom a nanho polozime vrstvu orechovej plnky a tak to striedame. Navrchu zostane cesto. Kolac pokrajame na kosostvorce este pred pecenim vlozime do rury pecieme pri 200 st.do zlatista. Po upeceni polejeme cukrovym sirupom. Sirup cca 0,5 l vody a cukru tolko aby sa sa po uvareni urobila nit.