Tortellinky s nivovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 bal. tortellín-polotovar : ja som mala 500g ricota-špenát, cca 0,7 l mlieka, soľ, hladká múka, cca 10-15dkg syra nivy, 2 lyžice obyč. oleja-Raciol , olej olivový na pokvapkanie cestovín, muškátový oriešok, olivy

POSTUP PŘÍPRAVY

Z tejto dávky mi vyšiel obed pre dvoch dospelákov, omáčky bolo troška viac.

toto je základ, keď sa Vám raz nebude chcieť variť tak ako mne dnes, použite polotovar:o)
Raz za čas to nikomu neušodí a ešte to k tomu dobre chutí:o)
PS: zabudla som odfotiť olivky, olivový olej a muškátový orech
uvaríme si bešamel a to tak, že na dno hrnca dáme rozpáliť olej, prisypeme hladkej múky, aby prekryla olej a restujeme do bledohneda, keď je múka orestovaná tak ju zalejeme cca 0,5 l studeného mlieka a za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Mlieko musí byť ozaj studené , aby sa Vám nespravili hrčky. Varíme cca 45 minút, pričom dolievame mlieko, aby sme mali konzistenciu takú akurát. Pred koncom dáme rozpustiť syr niva, dochutíme soľou, muškátovým orieškom/2-3 krát strúhnite na strúhadle/:o). POdrobnejší postup na omáčku nájdete u mňa v receptoch.
... do vriacej osolenej vody nahádžeme tortellinky a necháme variť, ako je uvedené na návode. Ja som mala uvedené 4 minútky, ale nechala som ich trolinku dlhšie, lebo sa mi zdali ešte tvrdé.
...Uvarené cestovinky prepláchneme studenou vodou a necháme poriadne odkvapkať....
...odkvapkané tortelliny polejeme olivovým olejom, aby sa nám nelepili...
...naservírujeme ich na tanier...
...polejeme omáčkou....
...kto chce pridá si pár olív alebo zeleného... Dobrú chuť...