Bazalkovo-coko bonbony



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g bielej cokolady, 1 PL susenej bazalky, 1 KL kryst. cukru, 100 ml slahackovej smotany. praskovy cukor na obalovanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak urcite nemozem povdat, ze toto je to najlepsie, co som v zivote jedla. No urcite mozem povedat, ze je to prinajmensom velmi, velmi zaujimava a zvlastna chut. Kde si som v komentaroch citala (lutujem, uz nepamatam kto to bol), ze fici na bazalke. Tak potom tato cukrovinka je urcene prave pre tych, ktori oblubuju chut bazalky. V spojeni s bielou cokoladou je to na taku bazalkovo sladku notu:) A zase je to o poznani. Kto nevyskusa nepozna:)

1 PL (zarovnanu) bazalky zomelieme s 1 KL kryst. cukru najemno ( opat mozete pouzit eketricky mlyncek na kavu). Nechame prejst varom v 100 ml smotany. Odstavime na 5 minut zo sporaka.
nalameme bielu cokoladu do bazalkovej smotany
cokoladu nad parou rozpustime. Nezohrievame prilis na horuco, obcas premiesame. Asi takato zmes na vznikne
odlozime do chladnicky (ja som spodok misky namocila do studenej vody, aby som ju narychlo ochladila a supla som asi na 10-15 min. do mraznicky, opat pozor, aby nestuhla az prilis lebo by sme nemohli formovat gulky)
zo stuhnutej masy formujeme gulky vo velkosti cca 2 cm
na obalenie pouzijeme praskovy cukor
ulozime do papierovych kosickov . Vraj v uzatvorenej nadobe vydrzia v chladnicke aj dva tyzdne. No neviem, neviem... ze by sa tak dlho nezjedli?