Horúci punč - zimné potešenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 pomarance, 5 dl silneho cierneho caju, kusok celej skorice (alebo stipka mletej), 5 klincekov, 5 cl (nie dl,pozor!!!!) rumu, 3dl bieleho vína, 50g cukru (alebo podla chuti), 1 citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Aj ked je toto povodne vianocny punc, myslim,ze v tomto pocasi potesi x-nasobne, tak si urobme radost a zahrejme sa aj vo vsedny den :o)

Asi polovicu pomaranca nakrajame na kolieska a nechame bokom. Odkrojime si kusok umytej pomarancovej kory, pomarance odstavime. V hrnci zohrejeme caj (ked ho varime cerstvy, len nechame vyluhovat), pridame skoricu, klinceky a kusok pomarancovej kory. Varime pomaly asi 3min.
Pridame cukor (ja davam len tak od oka, podla chuti, mame radsej kyslejsi ako sladky), stavu z pomarancov a citronu, rum, vino a uz len spolu kratko prehrejeme.
Punc pijeme horuci, ozdobeny kolieskom pomaranca. Ked sa nam zvysi, da sa prihriat aj na druhy den :o)

MOJ TIP: pridajte do puncu aj trosku cerstveho zazvoru (dumbieru). Ja som ho tam nastruhala len malicky kusok (ale naozaj malicky, asi 1cmx1cm) a po chvilke precedila (prvy krat som pouzila cerstvy zazvor,tak preto radsej opatrne,ale tie,co ho pouzivaju castejsie, urcite vedia ako na to)