Kakaovo-kokosové koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g Hery, 250 g práškového cukru, 2 vajíčka, 220 g polohrubej múky, 20 g kakaa, 120 g kokosovej múčky, 2 lyžičky pomarančovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

***

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom,
pridáme jeden žĺtok, vyšľaháme
a ešte ďalší žĺtok, znova vyšľaháme,
múku zmiešame s kakaom a kokosovou múčkou,
pridáme k vyšľahanej zmesi,
poriadne prešľaháme, aby sa to všetko dobre spojilo, budete mať takéto husté cesto
pridáme šťavu, môže byť aj pomarančový džús, či šťava z mandaríniek,
z bielkov vyšľahaný sneh,
znova prešľaháme, ale poriadne, to cestičko je ozaj husté,
vznikne nám takáto zmes,
a lyžičkou ukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie väčšie kôpky, dávajte ich dosť od seba, pri pečení sa roztečú dosť do šírky.
Nestláčajte ich, ani nezarovnávajte, nechajte si radšej vyššie kôpky.
Pečieme pri teplote 175° C, približne 5-6 min., treba si dĺžku pečenia odsledovať, aj keď budú ešte trošku nafúknuté, po vybratí spľasnú. Koláčiky necháme postáť na plechu, aby si zachovali tvar – ten spodný koláčik vľavo je trošku zdeformovaný, chcela som vám ukázať, čo by sa stalo, keby ste ich podoberali hneď po upečení a po chvíľke podoberieme lopatkou a prenesieme na rovnú podložku. Koláčiky sú trošku väčšie, po upečení a vychladnutí mali tak asi 6,5 cm priemer. Nerobila by som ich menšie, budú potom veľmi tenké a skôr chrumkavé.
Spodok má byť takýto, nenechávajte ich dlhšie pripekať.
Môžete si ich dozdobiť bielou, čokoládovou, alebo citrónovou polevou - práškový cukor vymiešajte s citrónovou šťavou, alebo použite hotovú v sáčku, ktorú treba zriediť vodou.
Ochutnávajte ich poriadne vychladnuté, keď je už maslo stiahnuté. Spodok koláčikov je chrumkavý, ostatok mäkkučký...sú výborné, vyskúšajte.