Torta pre Karolínku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 korpusy, ananásová plnka, čokokrém, marcipán

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUSY :8 vajec, 40 dkg cukru, 40 dkg hladkej múky, 20 PL vody,3 PL oleja, 2 balíčky prášok do pečiva, 2PL kakaa. Z týchto ingrediencií spravíme klasické piškótové cesto, ktoré rozdelíme do foriem.Na veľký plech dáme 1/6 časť cesta , do tortovej formy priemerom 16cm dáme 2/6časť cesta do ktorého primiešame 1PL kakaa, do tortovej formy priemerom 22 cm dáme zvyšok(3/6) cesta, ktoré upravím na mramorovú.

ANANÁSOVÁ PLNKA : 1 šľahačku (33%) + 1 stužovač do šľahačky + 2 PL pr. cukru vyšľaháme ,
1s. Zlatého Klasu + 1 s. vanilkového cukru uvaríme v šťave od ananásového kompótu (cca 3dcl) necháme vychladnúť. 250g masla a 15 dkg pr. cukru vyšľaháme a postupne spojíme uvareným pudingom, pridáme nadrobno nakrájané kúsky ananásu. Nakoniec ručne primiešame do plnky šľahačku.


ČOKOKRÉM : 3 vajce + 16 dkg čokolády na varenie + 16 dkg cukru uvaríme do husta, odstavíme a hneď pridáme 250 g masla, miešame kým sa maslo nerozpustí a necháme úplne vychladnúť. Do studenej hmoty pridáme ešte 125g masla a poriadne ju vyšľaháme.

MARCIPÁN : falošný marcipán - želatínová hmota + potravinárske farby

korpusy veľký -22cm , malý -16cm a nakrájané štvorčeky 10x10, 5x5 ( tie nevidno na obrázku)
upečené korpusy nachystané na plnenie
10x10
naplnené ananásovou plnkou
plnenie čokokrémom, naplnené korpusy ponatierame ešte čokokrémom
potiahnutá , ozdobená torta ešte bez Elmo
....
hotovo
Prierez celej torty ,bola dobrá :-)