Pečéný čaj

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ovocie zavarane, mrazene- ribezle, jablka, pomaranče, hrušky, jahody, čučoriedky, maliny......\r\n1kg cukru, 1 vanilkovy cukor......\r\nvšetko sa nachadza priamo v recepte

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečený čaj:
-Ingrediencie:- 1,2 – 1,5 kg ovocia (môže byť mrazené i čerstvé) hrušky, jablká, pomaranče, ríbezle, slivky, mandarínky, jahody, maliny, čučoriedky… -1 kg kryštálového cukru -2 dcl rumu (nemusí byť)\r\n 1citrón -1,5 KL škorice -1 vanilkový cukor -7 ks celých klinčekov
Postup: Ovocie nakrájame na kúsky (jablká a hrušky nemusíme lupat, citróny a pomaranče krájame s kôrou). Vo väčšej miske zmiešame nakrájané ovocie a cukor, pridáme rum (nemusí byť), citrón (nakrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom pekáči na cca 45 minut při 220 stupňoch,. Pečte tak dlho, kým ovocie nepustí šťavu. Čas pečenia je len orientačný, pretože každý má inú rúru. Počas pečenia občas premiešajte Po upečení, ešte horúce, dávame do pohárov, ktoré zaviečkujeme a otočíme na 5 minut hore dnom. :)
Podávame tak, že do hrnčeka dáme 1-3 lyžičky pečeného čaju a zalejeme horúcou vodou. Necháme vylúhovať, podľa chuti si môžeme prisladiť medom, a pijeme.. Vonia potom celý dom a každý chce recept… Výborne chutí najmä v čase vianočných sviatkov, ale zohreje i počas chladných dní a spríjemní chvíle dlhých zimných večerov.
Vyšlo mi s toho 6fľašiek 3dcl