Sviatočná roláda s nutellou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 4 žĺtky * 100 g práškového cukru * 150 g nutelly * 300 g polohrubej múky * KRÉM: 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka Salko * 250 g masla * 2 PL rumu * OZDOBA: čokoľvek chcete, použila som farbený kokos a marcipánové ozdoby * kľudne by stačil iba práškový cukor nasypaný cez sitko, aby bol rozprášený rovnomerne

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchá roláda s výbornou chuťou salka, ktoré som vôbec dopredu nevarila. Krém je trvanlivý, vydržal týždeň v chladničke.

1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme nutellu, opäť vymiešame, potom pridávame múku a sneh z bielkov. Upečieme na mastnom papieri. HOrúcu roládu zvinieme a necháme vychladnúť. POtom ju naplníme krémom a opäť zvinieme. Na záver iba ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
2. Príprava krému: najdôležitejšie na tomto kréme je to, aby ste maslo aj plechovku salka mali rovnakej izbovej teploty. Inak sa krém zrazí. Čiže salko, maslo aj rum vytiahnite v rovnakom čase z chladničky a nechajte ich niekoľko hodín pri izbovej teplote. Maslo potom vymiešajte s postupným pridávaním salka a dvoch lyžic rumu. Krém je výborný, hladký, trvanlivý, vydrží dlhšie ako obyčajné krémy s pudingom. Roládu naplňte, zviňte a ozdobte.
3. Dozdobovanie rolády - na ozdobovanie mám obe ruky ľavé :-( takže sa všetko snažím zakryť farbeným kokosom a ozdôbkami, ktoré sa snažím vyrábať doma, ale v predajniach je už na výber docela slušný výber aj farebných ozdôb, perličiek, farebnej ryže... atď atď... veď to určite poznáte.
4: MOje ozdobenie rolády je úplne jednoduché, na viac by som si netrúfla.
5. Na sviatočnom stole ale pekne vynikala. Teda aspoň dúúúúfam :-)