Mačička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3x kakaová piškóta, čokoládový krém, punčovina, rum, falošný marcipán, lízanky Cesto: 6 vajíčok, 1,5 dcl oleja, 1,5 dcl vody, 220 g práškového cukru, 350 g múky, 1 prášok do pečiva, kakao Plnka: 7 dcl mlieka, 2 čokoládové pudingy, 200 g práškového cukru, 100 g čokolády, maslo, rum na pokvapkanie korpusov

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtka vymiešame s cukrom a postupne pridávame olej, vodu, kakao, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh. Plechy si vymastíme a vysypeme múkou a cesto rozdelíme na 3 časti, ktoré dáme postupne upiecť pri 180 stupňoch na cca 7-8 minút.
Plnka: Uvaríme čokoládové pudingy, do ktorých vmiešame čokoládu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridávame do masla, ktoré sme vymiešali s práškovým cukrom.

Po vychladnutí si z korpusov vykrojíme tvar mačičky a postupne každý pokvapkáme rumom (môžeme aj kávou, príp. ovocnou šťavou). Z odrezkov som si pripravila punčovinu, ktorú my zbožňujeme ako plnku. (rozmrvené odrezky, rum trošku plnky)
Postupne skladáme na seba cesto a plníme krémom.

upečené korpusy
šablóna, podľa ktorej som vyrezávala z cesta. Kreslenie nikdy nebolo mojou vášňou :)
naskladané a natreté krémom. A šup do chladničky...