Košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- 1 Palmarin
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 hrste mletých orechov

Plnka: Žĺtková
- 4 žĺtky
- 9 polievkových lyžíc(PL) práškového cukru
- 2 PL kakaa
- káva (zalejeme 1 čaj. lyžičku mletej kávy trochou vriacej vody)
- 1a 1/2 Palmarinu

Čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Košíčky:
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. Cesto (veľkosti orecha) roztláčame do kovových košíčkových formičiek vysypaných múkou. Ja zvyknem guličku z cesta omočiť do múky a potom roztlačiť do formičky. Upečieme. Po vybratí z rúry hneď formičky otočíme. Keď formičky trochu vychladnú, košíčky vyberieme.

Plnka:
Žĺtka s práškovým cukrom zmixujeme do penista, varechou zamiešame kakao a kávu. Ďalej mixujeme nad parou až pokiaľ hmota nezhustne (cca 15-20 minút). Odstavíme z pary. Do žĺtkovej hmoty zamiešame trochu Palmarinu (aby sa nám netvorila kôra). Necháme vychladnúť ale občas premiešame. Vyšlaháme Palmarin do penista a pridáme žĺtkovú hmotu. Znova vyšľaháme.

Na dno košíčka dáme trochu lekváru a doplníme plnkou. Potrieme čokoládou. Ozdobíme.
Ja som použila marcipánové ružičky. No zvyknem dať aj lentilky alebo želé cukríky. Fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť.

ešte jeden záber